Продукти:
• 4 кг домати
• 5-6 плодчета бамя
• 5 глави лук
• 5 зелени смокини
• 2 зелени ябълки
• 3 к.ч. оцет
• 1 непълна ч.ч. захар
• 1/2 ч.л. счукан карамфил
• 1 щипка канела, 1 щипка смлян бахар
• 1 щипка индийско орехче
• 1 щипка настърган хрян
• 1/2 ч.л. стрита чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги прекарваме през машинка, която отделя семената. Наситняваме лука, бамята, ябълките и смокините.
В голяма тенжера кипваме подправките. Сипваме всички продукти и варим 45 мин. Накрая обработваме с пасатора, за да получим идеално гладка смес.
Разпределяме изстиналия кетчуп в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...