Кулинарни рецепти » Кетчуп с бамя и смокини

 Кетчуп с бамя и смокини

Продукти:

• 4 кг домати
• 5-6 плодчета бамя
• 5 глави лук
• 5 зелени смокини
• 2 зелени ябълки
• 3 к.ч. оцет
• 1 непълна ч.ч. захар
• 1/2 ч.л. счукан карамфил
• 1 щипка канела, 1 щипка смлян бахар
• 1 щипка индийско орехче
• 1 щипка настърган хрян
• 1/2 ч.л. стрита чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги прекарваме през машинка, която отделя семената. Наситняваме лука, бамята, ябълките и смокините.

В голяма тенжера кипваме подправките. Сипваме всички продукти и варим 45 мин. Накрая обработваме с пасатора, за да получим идеално гладка смес.

Разпределяме изстиналия кетчуп в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало