Продукти:
• 5 кг червени домати
• 200 г краве масло
• 5 ч.л. сушен босилек
• 2 с.л. сушена мащерка
• 2 с.л. по-едро счукан черен пипер
• 2 ч.л. захар
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, изрязваме дръжките им в кръгче, подреждаме ги в тавичка и ги печем в предварително загрята умерена фурна, докато по кожичката им почнат да се образуват мехурчета. Обръщаме доматите няколко пъти. Изваждаме доматите от фурната, оставяме ги да изстинат и ги пасираме на пюре заедно с кожичката. Подправяме със сол, черен пипер и малко захар.
На огъня разтопяваме маслото и задушаваме в него босилека и мащерката. Прибавяме доматеното пюре, намаляваме огъня и варим, докато сместа се сгъсти. Насипваме горещата паста в бурканчета, затваряме ги и обръщаме с капачките надолу за 1 нощ. Не стерилизираме пюрето.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...