Продукти:
• 6 кг червени чушки
• 3 кг домати
• 800 мл олио
• 700 мл оцет
• 1 връзка магданоз
• 400 г захар
• 200 г сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от семената. Прекарваме ги през месомелачка и ги смесваме с доматите.
Варим на умерен огън, докато поизври течността от доматите. Към края прибавяме солта, захарта, оцета, олиото и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме няколко пъти, сваляме от огъня и оставяме да поизстине.
Разпределяме лютеницата в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...