Кулинарни рецепти » Лютеница с много подправки

 Лютеница с много подправки

Продукти:

• 6 кг червени чушки
• 2 кг домати
• 2 връзки магданоз
• 2 листенца босилек
• 2 ч.ч. олио
• 1 с.л. захар
• 1 с.л. сол
• 1 с.л. смлян кимион
• 1 с.л. смлян черен пипер
• 1 щипка индийско орехче
• 1 щипка джинджифил
• 1 щипка мащерка
• 1 щипка риган
• 1 глава чесън

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от дръжките и семето и ги нарязваме на ситни парчета. Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме. Смесваме ги с чушките и оставяме сместа на умерен огън до пълно разваряване. После ръсим подправките и наситнените зелении и пасираме.

Към пюрето добавяме захарта, счукания със сол чесън и олиото. Посоляваме на вкус и доваряваме лютеницата, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Изчакваме да изстине и разсипваме в бурканчета. Затваряме и стерилизираме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало