Продукти:
• 3 кг патладжани
• 1 кг зелени доматчета
• 1 кг зелени пиперки
• 3 глави чесън
• 2 връзки магданоз
• 1 връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера кипваме вода и пускаме в нея зелените доматчета да омекнат. След 10 мин ги вадим и оставяме да изстинат. Изпичаме патладжаните и пиперките и ги смиламе заедно със зелените доматчета. Прибавяме счукания чесън, наситнените зелении и посоляваме на вкус.
Разбъркваме всичко добре и оставяме кьопоолуто да се овкуси и да поеме от подправките. Разсипваме в буркани и стерилизираме 60 мин.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...