Продукти:
• 6 жълтъка
• 150 г пудра захар
• 1 ванилия
• 200 г сметана
• 2 с.л. пудра захар за сметаната
• 1/2 к.ч. ром
• захаросани плодове
• бишкоти
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците заедно с 2/3 от захарта, докато побелеят. При непрекъснато разбиване прибавяме и останалата захар.
Ароматизираме крема с рома и ванилията и го разсипваме в чаши за сервиране. Отгоре разпределяме разбитата със захарта сметана, поръсваме със захаросани плодове и гарнираме с бишкоти.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...