Продукти:
• 3 кг червени чушки
• 1 кг патладжани
• 2 с.л. доматено пюре
• 800 г ябълково пюре
• 2 големи глави чесън
• 3-4 люти чушки
• 1 връзка магданоз
• 1-2 стръка девисил
• 400 мл олио
• 3 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Опичаме и обелваме чушките и патладжаните. Смиламе всички зеленчуци без магданоза на машинка за месо.
Слагаме зеленчуците в голяма тава, прибавяме наситнения магданоз и двете пюрета, наливаме олиото, посоляваме, разбъркваме и варим или печем до сгъстяване.
Насипваме апетитката в буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...