Кулинарни рецепти » Постна лютеница

 Постна лютеница

Продукти:

• 5 кг едра добре узряла зелена “Капия”
• 5 кг добре узрели червени домати
• 2 китки магданоз
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Опичаме чушките и ги обелваме. Нарязваме ги на ивички или парченца. Опичаме доматите в тава с малко вода, обелваме ги и ги наситняваме.

Смесваме ги с чушките, прибавяме наситнения магданоз и солим. Разбъркваме сместа добре и я разсипваме в сухи бурканчета. Стерилизираме 5 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало