Продукти:
• 10 кг чушки
• 4 кг добре узрели домати
• 20 люти чушки
• 2-3 глави чесън
• 4 връзки магданоз
• 1 л олио
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме олиото. Пържим почистените от семките, измити и леко подсолени отвътре чушки. Изваждаме ги в разлата тава и ги обелваме, щом поизстинат. Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на ситно и ги варим на умерен котлон с малко захар и сол, докато се сгъстят.
В доматения сос прибавяме наситнените чесън, магданоз и люти чушлета. Подправяме със сол на вкус. Подреждаме чушките цели в буркани и ги заливаме с доматената смес. Стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...