Кулинарни рецепти » Добруджанска лютеница

 Добруджанска лютеница

Продукти:

• 2 кг червени домати
• 2 кг зелени чушки
• 1 кг зелени домати
• 500 г моркови
• 1-2 патладжана
• 1-2 тиквички
• 1 връзка магданоз
• 2 глави чесън
• 500 мл олио
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме морковите. Нарязваме доматите, чушките, тиквичките и патладжаните на парчета. Посоляваме ги и заливаме с олиото. Печем ги до омекване, като често разбъркваме.

Изчакваме сместа да изстине, прибавяме морковите и прекарваме всичко през месомелачка. Прибавяме наситнения чесън и скълцания магданоз, посоляваме на вкус и разбъркваме.

Разпределяме в буркани, затваряме и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало