Кулинарни рецепти » Камби с карфиол и грозде

 Камби с карфиол и грозде

Продукти:

• 3-4 кг червени камби
• 1 глава карфиол
• 1 кг моркови
• грозде (бяло и червено)
• 1 глава целина с листата
• магданоз, хрян

За маринатата:

• 1 л оцет
• 1 л вода
• 120 г сол

Начин на приготвяне:

Избираме месести, добре узрели червени камби и ги почистваме от семенната част. Загряваме водата, оцета и солта и във врящата марината попарваме камбите 2 мин, за да омекнат леко.

Режем листата целина и магданоз на ситно и пълним камбите, а отворът запълваме с розичка от цветно зеле. Пълнените камби подреждаме в подходящ съд, дъното на който сме застлали с вишневи листа. Между редовете поставяме малки чепки ароматно грозде /напр. от сорта Болгар/, тънки резенчета хрян, кръгчета моркови и целина, нарязани с къдрав нож.

Заливаме със студена саламура, приготвена от водата, солта и оцета. Притискаме отгоре с венче от лозови пръчки и листа от вишна. Държим на студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало