Кулинарни рецепти » Предястия » Предястия с яйца

Предястия:

Яйца с лук по лионски

Продукти: (за 6 порции) • 9 яйца • 5 средно големи глави лук • 3 с.л. брашно • 5 с.л. масло • 3 ч.ч. пилешки бульон • малко настъргано индийско орехче • 1/2 ч.л. сол • черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме лука на средно големи ивички, които блан...

Яйца с пастет

Продукти: • 5 твърдо сварени яйца • 150 г чернодробен пастет • 1 глава лук • 1 с.л. краве масло • 500 г картофена салата • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме твърдо сварените яйца и ги разрязваме напреко на половинки. Изваждаме жълт...

Яйца с пюре от спанак

Продукти: • 1 кг спанак • 300 мл прясно мляко • 4 сурови яйца • 4 твърдо сварени яйца • 3 супени лъжици олио • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Попарваме спанака в подсолена вода и го оставяме да се отцеди. Запържваме го с мазнината. Когат...

Яйца, печени в чашки

Продукти: • 8 яйца • 10 стръка магданоз • 4 с.л. ситно няразано месо от пушено пиле • 4 ситно нарязани краставички • 30 г краве масло • лют червен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме магданоза на ситно и го смесваме със ситно нарязаните пилешко мес...

Яйца, пълнени с хайвер

Продукти: • 6 твърдо сварени яйца • 80 г краве масло • 50 г разбит хайвер • 1 зелена салата • черен пипер, лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Разрязваме яйцата както са с черупките надлъжно на две половинки. Внимателно изваждаме жълтъците и ги смесваме ...

Яйца, пълнени с шунка

Продукти: • 5 твърдо сварени яйца • 100 г краве масло • 60 г сметана • 150 г шунка • черен пипер, маслини Обелваме яйцата, разрязваме ги по дължина и изваждаме жълтъците. Разтриваме жълтъците и ги размесваме с размекнатото масло, ситно нарязаната шунка, р...

назад
Начало