Продукти: (за 4 порции)
• 100 г печено свинско месо
• 100 г варено телешко месо
• 100 г кисели краставички
• 1 глава лук
• 1 червена пиперка
• 1 ябълка
• 2 с.л. лимонов сок
• 100 г майонеза
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме всички продукти на тънки филийки и ги смесваме. Посоляваме, поръсваме с лимоновия сок и заливаме с майонезата.
Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...
От незапомнени времена то храни и лекува хората. Още Питагор е писал: „Зелето постоянна бодрост и ведро настроение на духа.” Тогавашните лекари го препоръчвали на децата, за да не боледуват, а съвреме...
Доскоро се смяташе, че храната не влияе на самочувствието на болни от артрит. Чуждестранни учени обаче откриха връзката между артрита и поносимостта на хранителните продукти. Ескимосите например не ст...
Още жителите на древна Eлада и на Рим са познавали това вълшебно растение и ласкаво го наричали петроселинум - “растящо на камък”. У нас магданозът е любима подправка. Нека да добавим - и чудесно лека...