Продукти: (за 4 порции)
• 200 г филе от треска
• 1 малка маруля
• 1 ябълка
• 1 краставица
• 1 връзка репички
• 1 стрък целина
• 1 к.ч. майонеза
• 1 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от кожата и костите, сваряваме я в подсолена вода и я отцеждаме. Изчакваме да изстине, нарязваме я порции, поръсваме с оцета и я оставяме на хладно.
Нарязваме на парченца зеленчуците /без марулята/, посоляваме и ги разбъркваме с половината майонеза.
Покриваме салатиерата с листата от марулята и разстиламе отгоре зеленчуковата смес. Нареждаме върху нея рибените парчета и заливаме с останалата майонеза.
Истина ли е, че при приемане на отводняващи средства е полезно да се ядат банани и картофи. Има ли изобщо някакви подобни препоръки за диета по време на приемане на лекарства? Отводняващите препа...
Без съмнение сте забелязали, че сред азиатките почти няма дебелани. Този очевиден факт се обяснява както със спазването на някои правила на древната китайска или японска медицина, така и с начина им н...
Този плод прави истински чудеса за здравето и фигурата ни, затова трябва да се постараем често да присъства на трапезата. Защо да я ядем? Защитава целия организъм. Тиквата дължи оранже...
Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...