Продукти: (за 4 порции)
• 4 моркова
• 400 г консервирана сладка царевица
• 3 домата
• 2-3 с.л. зехтин
• лимонов сок, копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме морковите, отцеждаме и ги нарязваме на малки кубчета, прибавяме 1 домат – също нарязан на малки кубчета и отцедената царевица. Посоляваме, поръсваме с лимонов сок и изсипваме салатата в средата на чинията за сервиране.
Наоколо нареждаме останалите домати, нарязани на кубчета. Поръсваме салатата със зехтина и украсяваме със стръкчета копър.
От дълбока древност приписвали на мумийото вълшебни свойства. В Индия са лекували с него бронхит, камъни в пикочния мехур, воднянка, лишей и екзема. В Бирма са наричали мумийото час-тум (кръв от плани...
Преди три хиляди години в най-древния индийски трактат за Аюрведа са нарекли чесъна чудо на природата. Действително това растение има чудодейни свойства. В чесъна се съдържат над 25 % въглехидрати, 6...
Всяка риба е по-постна от месото Погрешно. Риби като сьомгата и скумрията съдържат 10 -15% мазнини,докато в свинското филе, бялото пилешко или телешкия стек те са не повече от 3 до 5 %. Разликата...
Златният мустак (Callisia fragrans) е сред растенията, добили голяма популярност с лечебните си качества. Препаратите, приготвени от него, потискат патогенната флора в храносмилателния тракт, облекчав...