Продукти: (за 4 порции)
• 4 моркова
• 400 г консервирана сладка царевица
• 3 домата
• 2-3 с.л. зехтин
• лимонов сок, копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме морковите, отцеждаме и ги нарязваме на малки кубчета, прибавяме 1 домат – също нарязан на малки кубчета и отцедената царевица. Посоляваме, поръсваме с лимонов сок и изсипваме салатата в средата на чинията за сервиране.
Наоколо нареждаме останалите домати, нарязани на кубчета. Поръсваме салатата със зехтина и украсяваме със стръкчета копър.
За лечебни цели се използват плодовете, кората, цветовете и даже семената и листата на калината. Плодовете се събират през септември, кората – през ранната пролет, а цветовете – по време на растежа пр...
Организмът на жената преживява драматични промени през пубертета, след като стане майка, по време на менопаузата. Точно по тази причина тийнейджърките и зрелите дами пълнеят по различен начин и съотве...
От всички зърнени култури овесените ядки са най-пълноценната и лечебна храна за човешкия организъм. Освен това полезни за здравето са овесените люспи и овесената слама. Какво съдържа? В хим...
Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...