Продукти: (за 4 порции)
• 1-2 патладжана
• 4-5 домата
• 1 връзка пресен лук
• 200 г млечна майонеза
• 1-2 скилидки чесън
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на ивици и ги варим в кипяща подсолена вода до омекване. Отцеждаме, нарязваме ги по-дребно и оставяме да изстинат.
Прибавяме нарязаните на кубчета домати и нарязания на широки пръстенчета лук. Посоляваме и разбъркваме.
Разбиваме майонезата със счукания чесън и заливаме салатата с този сос. Поръсваме с наситнен копър или магданоз.
За запек може да се говори, когато човек посещава тоалетната по-малко от 3 пъти седмично. Обикновеният запек е притесняващ, но без усложнения. Той предизвиква обаче безпокойство при внезапна силна про...
Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...
Диетата е с продължителност седем дни. Не е подходяща за хора, които поддържат активен спортен режим. Ако 2 дни след началото на диетата не се чувствате добре, очевидно този режим не е подходящ за вас...
Изключително богати на вода, вкусните дарове на природата хидратират тялото и кожата ни. В същото време техните минерали гарантират доброто състояние на мускулите, а витамините им, особено С и Е, се б...