Продукти: (за 4 порции)
• 250 г леща
• 2 ч.ч. червено вино
• 2-3 ч.ч. бульон
• 4 с.л. зехтин
• 2-3 глави лук
• 1 малка главичка целина
• 1 корен пащърнак
• 1-2 моркова
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме лещата с виното и оставяме да кисне 1 нощ, за да набъбне. На другия ден отцеждаме и заливаме с бульона. Сипваме 1-2 к.ч. от отцеденото вино, прибавяме дафиновия лист и слагаме на огъня.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Сипваме запръжката при лещата и варим 1 час на тих огън.
Прибавяме нарязаните на кубчета пащърнак, моркови и целина и продължаваме да варим до омекване на продуктите. Накрая посоляваме и подправяме обилно с черен пипер.
Грижите за красотата са свързани не само с досадни процедури, но и с някои приятни неща, като вкусната и полезна храна например. Отдавна е известно, че има продукти, които ни гарантират безупречна кож...
Златният мустак (Callisia fragrans) е сред растенията, добили голяма популярност с лечебните си качества. Препаратите, приготвени от него, потискат патогенната флора в храносмилателния тракт, облекчав...
Излишните заоблености се настаняват точно там, където най-малко ги желаем и очакваме, но това съвсем не е случайно. Генетичното ни наследство, промените в хормоналното ниво, заседналият начин на живот...
Разработена от френски диетолог от Медицинския център по проблемите на здравето в Бордо, тя не само гарантира свалянето на излишните килограми, но го прави бързо. В допълнение към стройната фигура пол...