Продукти: (за 5-6 порции)
• 2 кг пресен млад спанак
• 5 с.л. зехтин
• сокът от 2 лимона
• 2 скилидки чесън
• настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме спанака, нарязваме го на ситно и го пущаме в сгорещения зехтин. Добавяме счукания чесън, индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме и задушаваме само 3-4 мин, колкото спанакът да омекне. Сваляме от огъня и подправяме с прясно изцеден лимонов сок.
Когато организмът изпитва недостиг от полезни вещества, той ни предупреждава и ни отправя зов за помощ. Прави го посредством кожата на лицето, която реагира на всяка промяна в начина ни на хранене. ...
Работоспособността на нашия мозък зависи много от вида и количеството на погълнатата от нас храна. Някои храни ни правят по-възприемчиви, други не ни позволяват бързо да мислим, нито да се съсредоточа...
Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...
Методиката на д-р Хари Бенджамин за хранене при начален стадий на перде е изложена в книгата му “По-добро зрение без очила”, първото издание на която е излязло през 1929 г. в Англия. Според автора осн...