Продукти: (за 4 порции)
• 400 г пресни домати
• 400 г консервирани домати
• 3 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3-4 с.л. зехтин
• 1 с.л.семена от копър
• 1 шепа пресен босилек
• 1 с.л. захар
• 1/2 с.л. смлян кимион
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чесъна наситно и ги пържим в 1 с.л. зехтин, докато поомекнат. Поръсваме кимиона и семената от копър и пържим още 20-30 сек. Прибавяме нарязаните домати /пресни и консервирани/, захарта и бульона.
Кипваме супата, посоляваме и намаляваме огъня. Захлупваме и варим 20 мин. Накрая поръсваме с наситнения босилек и пасираме. Поднасяме супата студена, украсена с листенца от босилек.
Може и да прозвучи смешно, но упражнението, което ви предлагаме, е полезно за всички хора (без страдащите от хемофилия и онкологични заболявания). При това не изисква специално приготовление. Достатъч...
Вече е изяснено, че желатинът, който се използва при приготвянето на различни ястия, помага да се намалят болките при артрита. Американски специалисти са провели експеримент с участието на 440 възраст...
Освен като вкусна подправка в много рецепти, копърът се използва и като основна съставка на някои лекарствени продукти. Докато за подправянето на салати, туршии и други ястия обаче по-често се използв...
Тези есенни плодове, не толкова популярни като ябълките или гроздето, се оказват ценен източник на куп полезни витамини и минерали. Дюли Изключително богати на пектин, те засищат светкавичн...