Продукти: (за 4 порции)
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. булгур
• 3 картофа
• 2 моркова
• 40 г краве масло
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме булгура в подсолена вода и го пасираме.
Задушаваме зеленчуците в малко количество вода и също ги пасираме. Прибавяме булгура и разреждаме полученото пюре с горещото мляко. Подправяме със захар и сол.
При сервиране във всяка чиния слагаме парченце масло.
Любимият салатен компонент на мнозина – доматите, освен добро мезе, средство за диетично хранене или основа за кулинарни специалитети, може да бъде и лекарство. Японски учени откриха наскоро, че една ...
При китайците има обичай в новогодишната нощ да подаряват по две мандаринки, за да има в дома изобилие. Все пак, наименованието им – гум – на кантонски диалект означава злато. Всъщност тези кисело-сла...
От няколко години имам желязодефицитна анемия и непрекъснато взимам без особен резултат различни лекарства. Моля да ме насочите кои храни съдържат повече желязо, за да намаля (и ако е възможно да спра...
Използва се продълговат ориз, който се почиства и 1 препълнена ч.ч. от него се употребява за 1 ден. Измива се в 7 води, после за няколко часа се накисва. Сварява се по традиционния начин, не се използ...