Всяко стопанство у нас отглежда кокошки. А знаете ли, че черупките на кокошите яйца са ценен калциев тор и се добавят за намаляване на почвената киселинност и за подобряване на структурата й? Как става това?
Използвайте черупките на сурови яйца.
Измийте черупките. Изсушете ги и ги счукайте. Наторете с тях при подготовка на лехите или преди прекопаване. Черупките на варени яйца не стават за пряко торене на почвата, защото при варенето голяма част от калция се намалява. Тези черупки е добре да се добавят към компостния куп за подобряване на структурата му, а впоследствие при използването му като тор за подобряване структурата на почвата.
Добре реагират на торене с яйчени черупки картофите, доматите, краставиците, както и цветята и дребните подправки, отглеждани по балконите и терасите на домовете.
Понякога в ягодовите насаждения се появяват отделни растения, които са безплодни. По външните белези на листата обаче мъчно могат да се различават от сортовете, които раждат. Тези растения са т. нар. ...
Розите, които се отглеждат в саксии, изискват повече грижи, но тяхната стихия е създаването на неповторима обстановка в жилището. При засаждането им трябва да съобразите големината на саксията със сор...
Две са основните системи за поддържане на почвената повърхност в ябълковите насаждения - черна угар и чимово-мулчирна система. Черната угар е система от обработки, с които почвата се поддържа през цял...
Съгласно науката бялото вино е готово за бутилиране след около шест месеца, съхранявано в дъбови бъчви. Така то съзрява по-бързо от червеното вино, за което е необходимо най-малко 18-20 месеца. Бути...