Кулинарни рецепти » Грах с бяло вино

 Грах с бяло вино

Продукти:

• 600 г изчистен грах
• 60 г краве масло
• 10-12 малки главички лук /арпаджик/
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. прясно мляко
• половин кофичка сметана
• копър, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме граха в маслото. Прибавяме изчистените цели лукчета и виното. Задушаваме на тих огън, докато се изпари виното. Заливаме с подсоленото мляко и продължаваме да задушаваме.

Когато грахът омекне напълно, прибавяме сметаната, ситно нарязаните копър и магданоз и оставяме да ври на тих огън още 10 мин. Гарнитурата е подходяща за варено или печено месо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало