Продукти:
• 700-750 г картофи
• 4 глави лук
• 3-4 с.л. сос от печено или силен говежди бульон
• половин пакетче краве масло
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги пускаме за 10 мин в кипяща подсолена вода. Изваждаме ги, нарязваме ги на кръгчета и посоляваме.
Запържваме в маслото до златисто оцветяване ситно нарязания и посолен лук. Изваждаме го и оставяме да се отцеди. Прибавяме към същата мазнина олиото и изпържваме в нея картофите.
В пръстен съд нареждаме последователни пластове от картофите и лука. Към мазнината от пърженето прибавяме соса от печено /или бульона/ и кипваме. Изсипваме получения сос върху картофите и съда, захлупваме съда и го държим 10 мин захлупен, преди да поднесем.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...