Начин на приготвяне:
Подбираме добре узрели ябълки, обелваме ги, отстраняваме семената и ги настъргваме на едро ренде.
Заливаме ги с вода (на 1 кг ябълки – 1 ч.ч. вода), захлупваме и варим десетина минути на умерен огън. После ги претриваме през сито, докато са още горещи.
Смесваме ги със захарен сироп (на 1 л вода – 250 г захар) в съотношение „eдно към едно”. Прецеждаме през марля и слагаме на огъня. Варим 3-4 минути, след като кипне.
Наливаме горещия нектар в затоплени бутилки, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...