Не изпитвате страх от летене, но пък при всяко излитане и кацане на самолета ушите ви заглъхват, а това често е придружено със силни болки.
Причината
Вътрешната част на тъпанчето е свързана с носната кухина посредством евстахиевата тръба. При нормални обстоятелства въздухът в нея е със същото налягане като това на околната среда. При излитане и кацане обаче налягането на въздуха отвън пада. В резултат тъпанчето се издува, сякаш е всмукано от вакуум. Тези резки промени в налягането предизвикват при всеки девет от десет души силни болки в ушите,
Противодействието
Запушете носа си с два пръста, затворете уста и направете усилие да дишате. Въздухът ще премине през носните кухини към ухото и ще уравновеси налягането. Дъвчете
Друг добре познат метод е дъвченето. Ако държите на стройния си силует и се въздържате от обяда или вечерята, поднесени в самолета, задоволете се с дъвка или често пийте вода. При преглъщането евстахиевата тръба се разширява. Тъпанчето „изпуква" и възвръща първоначалната си форма.
За да направим сладко от рози, са ни необходими продукти в следното съотношение: на 400 г розов цвят – 1 кг захар, 1.5 ч.л. лимонтузу. Отрязваме долната част на листенцата и почистваме цветовете от ...
Преди 47 години - на 7 септември 1964, на 8 км южно от Габрово отваря врати първият в България действащ музей на открито. Заслугата е на габровеца Лазар Донков, чийто барелеф е разположен в центъра на...
Задушено зеле Прoдукти: 1 средно голяма зелка, 4-5 моркова, 4-5 домата, 1 пакетче краве масло, 3 с.л. олио, чубрица, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме зелето и го смесваме с нас...
Котлети от тиквички Продукти за 4-5 порции: 3-4 тиквички, 4-5 яйца, 150 г кашкавал, копър, магданоз, брашно, галета, олио за пържене, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме тиквичките на кръгчета,...