01.02.2023 година
1564339898.swf
Р
ецепти за здраве
 5301 |  0 
Как се отстраняват старческите петна?
Ако ви се появят изведнъж кафяви петна по кожата, те са сигнал за заболяване, към което не бива да се отнасяте с пренебрежение. Т. нар. старчески петна са резултат на вграждането в тъканите на разпадни продукти. Те са и знак за интоксикация на организма със свободни радикали. Този процес не е безобиден, защото може да засегне вътрешните органи, да порази ретината на очите, както и клетките на мозъка и черния дроб.
Сред „виновниците" за появата на петната (обикновено по кожата на лицето, врата и ръцете) са некачественото хранене (липсата на много важни хранителни вещества като витамин Е, селен, хром), занемаряване на физическите упражнения и двигателната активност, разстроена функция на черния дроб, прекомерно излагане на слънце.

Лечение

Лечението включва промяна в режима на хранене - осигуряване на повече зеленчуци, плодове, семена и ядки. В продължение на месец забравете за животинските белтъчини, за кафето, пържените ястия, мазнините, червеното месо, захарта, питиетата и цигарите. С гладолечение (най-добре е то да ви бъде назначено и осъществено под контрола на специалисти) ще започне процесът на пречистване на черния дроб. Слънчевите лъчи са опасни, не се излагайте на тяхното въздействие.

Помощ от природата

• От природната аптека ефикасни са женшенът и сладкият корен, но те не бива да се прилагат при повишено кръвно налягане.
• С добро въздействие е чаят от репей, бял трън и червена детелина, които помагат за пречистването на кръвта.
• Сутрин и вечер поставяйте върху петното памуче, натопено в лимонов сок (внимавайте да не попадне в очите!).
23.01.2014 г. / д-р Галина Тодорова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023