15.05.2021 година
1564339898.swf
Р
ецепти за здраве
 909 |  1 
Смученето на олио – лекарство за целия организъм
Преди години много нашумя рецептата със смученето на растително олио. После това лесно лекарство като че ли се позабрави. Ето какво пише за този метод на лечение д-р И. Н. Каракул от киевския Съюз на онколозите и бактериолозите:
“Лекувал съм разни болести с едно-единствено просто средство, което преминава без отваряне на рани по тялото и без гълтане на лекарства по какъвто и да било начин. Чрез него ефикасно се лекуват всички тъкани и органи на човешкото тяло, защото те се освобождават от натрупаните в тях вредни вещества.
Често задават въпроса колко процедури трябва да направи болният човек? Това може да реши самият той, изхождайки от здравословното си състояние преди и по време на лечението си.
Междувременно е въэзможно да се появят пристъпи на болестни кризи, особено у хората, страдащи от продължително нелекувани хронични заболявания и на човек му се струва, че му става по-лошо. Но това всъщност означава, че е започнало разнасянето на болестните огнища в организма. Понякога лечението е съпроводено с повишаване на нормалната температура, въпреки това то трябва да продължи, без да се спират процедурите.
Въпросното лечебно средство може да послужи за излекуване на много заболявания изцяло и окончателно, тъй като в случая се лекува целият организъм. Силни и остри заболявания се излекуват много бързо – само за 2 до 4 дни, а за хроничните и със закъсняло лекуване е нужна понякога една година.
С растителното олио се лекуват главоболие, бронхит, радикулит, тромбофлебит, хронични болести на червата, сърцето, дробовете, бъбреците, енцефалит, женски болести и др.
С това обикновено и достъпно лечение излекувах пациент с 15-годишно хронично заболяване на кръвта. Възможно е то да предотврати и да лекува злокачествени тумори и инфаркт на миокарда. Процедурата е безопасна, ефикасна и изпитана при много други заболявания, а изострянето им, както казах вече по-горе, е признак на отслабването на болестта и оздравяването на организма.”

Начин на лечение

Растително масло (за предпочитане слънчогледово) не повече от една супена лъжица, се задържа в предната част на устната кухина, където се смуче като бонбон или биберон 15-20 минути, спокойно, без напрежение, всмуква се напред-назад между зъбите, обаче без да се гълта. Процедурата се прави обикновено сутрин на гладен стомах, но за ускоряване на лечението може да се прави дневно – по 2 или 3 пъти в други часове на деня.
В устата олиото първоначално става гъсто, после течно и чисто бяло като мляко, и накрая трябва да се изплюе направо в канализацията, защото тази течност е много болестотворна и зловредна, поради което устата трябва да се изплаква добре. Ако изплютата течност не е бяла, а жълтеникава, това означава, че процесът не е бил протекъл правилно или достатъчно време и ще следва да се повтори процедурата, или да се удължи времето да 25 минути. Едни от първите видими резултати от тези процедури е укрепването на кървящите венци и разхлабени зъби, както и очевидното почистване и избелване на зъбите.
10.02.2019 г. / д-р Севдалина Цанева
Най-четеното в "Рецепти за здраве"
Коментари (1)
Коментари От: Липаза  20:05  събота, 31 октомври 2020 г.Докладвай
обиден коментар
 


Механизмът не е ли такъв, че дъвченето на мазнина, отключва ензимът липаза. без да я ползвате за приета мазнина. Така тя разтваря други натрупани мазнини. При недостатъчни нива на липазата, се наблюдават редица нарушения като авитаминози, стомашни киселини и газове, подуване на корема, гастрити, лошо храносмилане и неспособност да се извличат достатъчно полезни вещества от храната.

Ензима е важен за тялото – помага му да разгражда мазнините, за да получава енергия и от тях. В допълнение – той обладава благоприятно действие и за имунната система.

Тя влие върху транспорта и обработката на триглицериди, мазнини и масла в човешкото тяло. Основната и функция е да хидролизира (разгражда) тези вещества до по-прости съединения, които се абсорбират от тънките черва в кръвта.
Липазата се произвежда основно в панкреаса – задстомашната жлеза. Някои видове липази се произвеждат и от слюнните жлези при хранене, както и от черния дроб.
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021