Искаме да положим в двора твърдо покритие. От какъв материал е най-добре да го направим и как да го поставим?
Отговорът
Твърдото покритие в градината може да бъде бетон, керамични плочи, фазерни плоскости, камък, метални сегменти, блокчета и какво ли не още. Но един от най-разпространените материали са строителните тухли. И по-точно - клинкерните тухли. Те се подреждат върху всякаква почва, с тях лесно се правят фигури, а когато е необходимо също така лесно се подменят.
Технологията на нанасяне на тухленото покритие се състои от няколко етапа – поставяне на твърда основа, подреждане и окончателно полагане на тухлите.
В какъв ред се извършва работата?
Най-напред разчистваме определената за тухлите площ, като премахваме старото покритие , порасналата трева или други отпадъци. Следва поставяне на чакълена основа, за която следим внимателно да е добре нивелирана. Върху вече подравнения чакъл нанасяме бетонова заливка. Бетоновата заливка се разнася в равномерен слой по цялата площ. После тухлите се подреждат по предварително избраната конфигурация (в случая, тъй наречената „рибена кост“ ). В местата на стиковка със стени и дървета, тухлите внимателно се поставят и се нивелират. Цялостната обработка на тухленото покритие изисква специалиризирани инструменти като гумен чук, права летва и метла за последващо почистване.
Лечението с кортикостероидни медикаменти се увеличи и разшири през последните десетилетия. Така е, защото се увеличиха заболяванията, които изискват такова лечение: бронхиална астма, алергии, ставни б...
Зрял фасул със сини сливи Прoдукти: 2 ч.ч. зрял фасул, 1 ч.ч. сушени сини сливи, 2 с.л. краве масло, 1 к.ч. течна сметана, 1 с.л. захар, 2 с.л. настърган кашкавал, 1 с.л. ситно нарязан копър, сол...
Ако имате вила или селска къща, със сигурност знаете, че дървените части често се поразяват от дървесни гъби. По принцип по-често страдат онези части, които постоянно са овлажнени и в същото време са ...
Апетитка със зелени чушки Прoдукти: 6 кг узрели домати, 6 кг зелени чушки, 2 кг люти чорбаджийски чушки, 3 глави чесън, 2 връзки магданоз; зa маринатата: 4 ч.ч. оцет, 3.5 ч.ч. захар, 3 ч.ч. олио...