Още рецепти » Кадифено дърво

 Кадифено дърво

Всеки изминал ден все повече ни приближава към най-вълнуващите и очаквани празници -Коледа и Нова година. Следващите седмици са изпълнени с радостта на очакването и надеждата. И с подготовката на дома, купуването на подаръците, украсата... Представяме ви идея, която може да реализирате сами. Има достатъчно време, за да изненадате близките си с нещо красиво и сътворено с цялата обич в сърцето ви.

Материалите

В спалнята или гостната винаги има много текстил: щори, покривала, пердета, салфетки. В такова обкръжение една кадифена елха ще изглежда много естествено. Цветът на кадифето може да бъде различен - син, зелен, бял. Издължено тясно скеле ще бъде основа за стройното дърво, което може да се сложи на поставка за вестници или помощна масичка в спалнята. За украсата му работа ще свършат всякакви шивашки аксесоари - мъниста, седеф и обичайните елхови гирлянди.

Изработката

Скелетът се прави от прът (дървен или метален), 3 телени разпънки, поставени в ниската част, и строителна мрежа.
Фиксирайте “скелета” в здрава основа от 4 блокчета пиефлора, закрепени върху поднос. (1). “Облечете” конуса в кадифе (2). Основата (флористичната гъба) декорирайте с изрезки от друга материя и борови клонки - те могат да бъдат изкуствени или естествени (3,4,5 и 6). От върха на конуса спираловидно навийте тънка тел с нанизани мъниста (7,8). Сняг имитират тънките ивици памук, залепени небрежно върху кадифето (9). Кадифената елха ще получи блясък, ако пръснете върху нея сребърен брокат (10).

Автор: Атанас Желязов

Представяме Ви:

Спаначени супи

Супа от спанак Прoдукти: 500 г спанак, 1 глава лук, 1 морков, 3 с.л. олио, 25 г краве масло, 1 к.ч. ориз, 2 домата, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 яйце, 1 с.л. брашно, 6 ч.ч. вода, джоджен, черен пипер, ...

Как се прави кебап

Пиян кебап Прoдукти: 600 г свински бут без кост, 2 глави лук, 2 с. л. доматено пюре, 1 с. л. брашно, 2 моркова, 200 г бяло грозде, 200 черно грозде, 200 мл червено вино, филийки бял хляб без кора...

Фантазии с бутер тесто

Соленки на фурна Прoдукти: 500 г готово бутер тесто, 1 жълтък, 50 г сирене, 1 ч.л. ким, 1 ч.л. сол. Нaчин на приготвяне: Разстиламе готовото тесто и го намазваме с жълтъка, който сме разбил...

Кьопоолу за зимата

Класическо кьопоолу Прoдукти: 8 кг патладжани, 1,5 кг червени или зелени чушки “Капия”, 500 г червени домати, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 200 г сол. Нaчин на приготвяне: Изпечените ...

Начало