Още рецепти » Кадифено дърво

 Кадифено дърво

Всеки изминал ден все повече ни приближава към най-вълнуващите и очаквани празници -Коледа и Нова година. Следващите седмици са изпълнени с радостта на очакването и надеждата. И с подготовката на дома, купуването на подаръците, украсата... Представяме ви идея, която може да реализирате сами. Има достатъчно време, за да изненадате близките си с нещо красиво и сътворено с цялата обич в сърцето ви.

Материалите

В спалнята или гостната винаги има много текстил: щори, покривала, пердета, салфетки. В такова обкръжение една кадифена елха ще изглежда много естествено. Цветът на кадифето може да бъде различен - син, зелен, бял. Издължено тясно скеле ще бъде основа за стройното дърво, което може да се сложи на поставка за вестници или помощна масичка в спалнята. За украсата му работа ще свършат всякакви шивашки аксесоари - мъниста, седеф и обичайните елхови гирлянди.

Изработката

Скелетът се прави от прът (дървен или метален), 3 телени разпънки, поставени в ниската част, и строителна мрежа.
Фиксирайте “скелета” в здрава основа от 4 блокчета пиефлора, закрепени върху поднос. (1). “Облечете” конуса в кадифе (2). Основата (флористичната гъба) декорирайте с изрезки от друга материя и борови клонки - те могат да бъдат изкуствени или естествени (3,4,5 и 6). От върха на конуса спираловидно навийте тънка тел с нанизани мъниста (7,8). Сняг имитират тънките ивици памук, залепени небрежно върху кадифето (9). Кадифената елха ще получи блясък, ако пръснете върху нея сребърен брокат (10).

Автор: Атанас Желязов

Представяме Ви:

Пролет иде - засаждайте вече лозите

Още при първа възможност. Стига температурата да се задържа над нулата и почвата да не е много влажна. Не че отложите ли за в по-късна пролет, например през април, ще претърпите пълен неуспех. И тогав...

Как се прави фрикасе

Пиле фрикасе Прoдукти: 1 пиле, 60 г краве масло, 2-3 с.л. брашно, 2-3 жълтъка, 1 лимон, магданоз, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме пилето на порции и го сваряваме в подсолена вода. Одтелно з...

Консервиране на вишни и череши

Конфитюр от вишни Прoдукти: 2 кг вишни, 1 кг захар, 1 щипка лимонена киселина Нaчин на приготвяне:Изчистваме плода костилките. Сокът, който остава докато махаме костилките, събираме и го използвам...

Феите, наречени циклами

Разходката в есенната гора е истинско удоволствие. Опадалите листа приятно шумят под стъпките, багрите наоколо са топли, наситени, въздухът е свеж и ароматен. Всички цветя вече са прецъфтели и оронили...

Начало