Още рецепти » Как да си приготвите настойка от алое?

 Как да си приготвите настойка от алое?

Листата на алоето се стриват, заливат се с вода в съотношение 1:5 и се оставят да престоят един час. След това кипват 2-3 мин и се прецеждат през двоен пласт марля. Прилага се при кожни болести, възпаление на клепачите и венците и също и за гаргара на устата и гърлото.
Полезно е да се държи срязаното растение на тъмно в хладилник преди преработката. Премитите листа се поставят върху чиния, покриват се с хартия и се слагат в хладилника за 12-15 дни. В такива неблагоприятни за растението условия, когато започват да угасват жизнените му функции, се образуват особени вещества – биогенни стимулатори. След това алоето се изважда от хладилника, отделят се почернелите листа и се изстисква сокът, който може да се използва в прясно състояние или консервиран (към 8 части сок се прибавят 2 части спирт).

Автор: Величка Христова

Представяме Ви:

Консервиране на свинско месо

Наденица от Годеч Прoдукти: по 1 кг тлъсто и крехко свинско месо, 200 г лук, 1 с. л. свинска мас, 50 г сол, 10 г кимион, 10 г чубрица, 10 г червен пипер, 20-25 зърна черен пипер, 1 глава чесън, 5...

Как да сготвим сьомга

Пържена сьомга Прoдукти: 500 г филе от сьомга, 1 ч.ч. брашно за тестото, 2 с.л. брашно за овалване, 1 яйце, 1 малка бутилка бира, лимонов сок, сок, мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне: Нар...

Пазете децата от отровите!

Любопитството на децата и небрежното съхранение на опасни вещества са най-честите причини за отравянията. 4/5 от всички отравяния се падат на децата до 5-годишна възраст. Втори връх се наблюдава през ...

Гозби със скумрия

Скумрия с плънка Продукти за 2 порции: 400 г филе от скумрия, 1 ч.л. черен пипер, 2 твърдо сварени яйца, 1 малка глава лук, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 к.ч. брашно, 1 белтък, 1 к.ч. олио, 1 ...

Начало