Листата на алоето се стриват, заливат се с вода в съотношение 1:5 и се оставят да престоят един час. След това кипват 2-3 мин и се прецеждат през двоен пласт марля. Прилага се при кожни болести, възпаление на клепачите и венците и също и за гаргара на устата и гърлото.
Полезно е да се държи срязаното растение на тъмно в хладилник преди преработката. Премитите листа се поставят върху чиния, покриват се с хартия и се слагат в хладилника за 12-15 дни. В такива неблагоприятни за растението условия, когато започват да угасват жизнените му функции, се образуват особени вещества – биогенни стимулатори. След това алоето се изважда от хладилника, отделят се почернелите листа и се изстисква сокът, който може да се използва в прясно състояние или консервиран (към 8 части сок се прибавят 2 части спирт).
Класическо тирамису Прoдукти: 200 г захар, 4 яйца, 500 г маскарпоне, 400 г бишкоти, 1 ванилия, кафе, ром, какао. Нaчин на приготвяне: На водна баня смесваме захарта с жълтъците. Прибавяме маска...
Евкалиптът - това чудо на природата, през зимния сезон ще бъде едно от модерните екзотични саксийни растения в Европа. Родът обхваща около 660 вида дървета и храсти, произхождащи от Австралия и Танзан...
Искаме ли през май и юни да берем хубави ягоди, не трябва да подценяваме октомврийските грижи за тях. Основната, ако не и единствена за сезона е обработката на почвата. Тя е малко по-различна от обраб...
Бадемови бисквити Прoдукти: 1 ч.ч. обелени и смлени бадеми, 2 белтъка, 1 ч.ч. пудра захар, 25 обелени цели бадеми. Нaчин на приготвяне: Смесваме смлените бадеми с белтъците и разбиваме, докато ...