Козметични рецепти » Направете козметиката си по-ефикасна

 Направете козметиката си по-ефикасна

Лесно, бързо и без да се разоряваме, ние можем да удължим живота на козметичните продукти, които обикновено употребяваме, и даже да ги направим още по-полезни за красотата ни.

1. Разредете шампоана

Дерматолозите и фризьорите ни предупреждават, че когато мием косата си, без значение веднъж или два пъти, не бива да слагаме прекалено голямо количество шампоан, както обикновено правим. Съвременните шампоани са свръхконцентрирани, а тяхната гелооб-разна консистенция е приятна за гледане, но не много лесна за равномерно нанасяне и качествено изплакване. В резултат по косата ни остава шампоан, а той отнема от блясъка и буквално задушава корените. Затова съветът на професионалистите е преди миене да разреждаме шампоана си в купичка топла вода и после съвестно да го изплакваме. Само така ще сме сигурни, че сме се погрижили добре за косата си.

2. Посолете душгела

Ако случайно нямате под ръка с какво да направите пилинг на кожата на тялото си, към супена лъжица душгел добавете шепа морска сол. Смесете и се изтъркайте от глава до пети с помощта на ръкавицата си за фрикции. Изплакнете се под душа и се подсушете, без да търкате енергично с хавлиената кърпа, за да може кожата ви да се възползва докрай от благотворните свойства на олигоелементите, съдържащи се в морската сол. Накрая се намажете с хидратиращо мляко.

3. Затоплете крема си

Никога не загребвайте с пръст от бурканчето дневен или нощен крем. Бактериите от кожата ви могат да се преселят в него и да го превърнат в своя хранителна среда. Най-добре е за целта да използвате чиста шпатула или специална клечка за почистване на бебешки уши. Преди да нанесете крема върху лицето си, го затоплете леко, масажирайки го с палец в дланта си. Ако кремът е с температурата на човешкото тяло, той по-пълно освобождава активните си съставки и прониква по-бързо в кожата.

4. Охладете лосиона си

Според дерматолозите през топлите сезони на годината ние трябва да държим лосиона си за лице, тоника за тяло и спрея с термална вода в хладилника. Ако ги използваме студени, те ни въздействат освежаващо и тонизират епидермиса. В същото време под влиянието на студа разширените пори се свиват, раздразнената кожа се успокоява, овалът на лицето се стяга. Добре е в хладилника си да съхранявате и лаковете за нокти, Това ще ги направи по-здрави и ще удължи живота им.

5. Опаковайте ръцете си

За да стане кожата на ръцете ви нежна и мека, а ноктите да получат необходимата им влага, нанесете върху тях плътен слой крем и ги увийте с алуминиево или полиетиленово фолио. Можете да сложите и ръкавици, които се използват при боядисване на косата. Останете така един час, после попийте излишъка и масажирайте до пълното проникване на крема. Ако кожата ви е много захабена, намажете се с крем, сложете памучни ръкавици и спете така цяла нощ.

6. Хидратирайте устните си

Всяка сутрин, след като почистите лицето си, вие го намазвате с хидратиращ дневен крем. Отсега нататък не забравяйте да нанасяте плътен слой от него и върху устните си. Дръжте го там през цялото време, докато се гримирате - фон дьо тен, сенки, спирала, руж. Накрая го попийте със салфетка, масажирайте устните си и точно преди да излезете, се начер-вете. Устните ви ще бъдат гладки и сочни чак до вечерта.

Автор: Калина Крумова

Представяме Ви:

Как да се грижим за косата в жегите

Лятото е труден сезон за косата, най-вече за сухата и боядисаната. Само обречените от природата на жлези с повишена мастна активност могат да бъдат доволни - за момента от техния проблем няма и следа....

Не прекалявайте с излежаването

Лекарите са категорични - през нощта се спи, сутрин се става, денем се работи. А като изключим секса, леглото и спалнята се използват само вечер, и то за сън. Разбира се, Всяко лято изкушението да се ...

5 минути, за да започнете добре деня си

1. Забравете за класическия будилник, чийто остър звън ще ви стресира, и се доверете на радиобудилника, настроен на някоя музикална станция. Новините ще чуете по-късно. 2. Протегнете се като котк...

Кожата ни и хормоните

Нейното състояние зависи от фактори, върху които можем да повлияем, и от такива, които трябва да приемем за даденост. Така например ние сме в състояние да защитим кожата си от вредното въздействие на ...

Начало