Козметични рецепти » Как да запазим парфюмът ни през целия ден?

 Как да запазим парфюмът ни през целия ден?

Може да си носите тоалетна вода или парфюм в чантичката и през деня да се напръскате отново, но има ли друг начин да удължите живота на любимия си аромат. Има, трябва само да знаете кога и как да нанасяте парфюма.

Съществуват няколко начина да удължите живота на любимия си парфюм:

• Нанасяйте аромата, чак когато се облечете и поставите бижутата. Някой аромати оставят петна по дрехите и аксесоарите особено, ако са от синтетични тъкани и перли. Нанасяйте парфюма винаги на слоеве например, сапун или гел за душ след това душ гел, тоалетно мляко или крем, после пудра и най-накрая тоалетна вода.

• Ако имате суха кожа и сте чувствителна, нанасяйте аромата върху кожата често, защото се изпарява по-бързо. На мазна кожа ароматът се задържа дълго.

• От време на време сменяйте парфюма. Изпробвайте по нещо ново, експериментирайте и се наслаждавайте. Иначе у вас ще се появи т.н. обонятелна умора. Това е състояние, при което носът вече не възприема аромата, който използвате.

• Ако избирате нова тоалетна вода отидете в магазина сутринта и не пробвайте повече от три аромата на веднъж.

• Мястото където нанасяте парфюма е почти толкова важно, колкото и аромата, който сте си избрали.

За да мирише по-дълго запомнете следното:

• Нанасяйте аромата на пулсовите точки – китката, шията, зад ушите, сгъвката на лакътя и зоната на гърдите. Кожата на тези места е най-топла и затова ароматът бързо се разсейва във въздуха. Ако температурата на въздуха е висока не забравяйте да нанесете аромат на глезените и на вътрешната страна на бедрата и коленете.

• Нанесете на косата и разрешете. Мадам Шанел е носила парфюма си даже на краищата на дрехите, за да може когато моделите дефилират по подиума да оставят зад себе си ароматен шлейф.

Как да нанесем аромата за максимален резултата?

• Пръскайте тоалетната вода на разстояние 30 см. от себе си. Или се вслушайте в съвета на известната марка Есте Лаудер: пръснете пред себе си и след това влезте в ароматния облак.

• Основните нотки на парфюма поддържат трайността на аромата и забавят изпарението. Те съдържат обикновено природни чувствени аромати – подправки, дървесни и хвойнови аромати, мускус, амбра, ванилия, сандал, пачули.


• Правилното съхранение на парфюма може също да удължи неговия живот. Съхранявайте ги на прохладно, сухо и тъмно място. Във флакона парфюма е също като виното в бутилка, протичат процеси на окисление. Затова пазете ароматите от висока температура, светлина и влажност.

Какво още е необходимо да знаете:

Perfume – съдържа 20-30 % ароматни масла, трайност от 4 до 6 часа.

Eau de parfum – съдържа 10-20 % ароматни масла, трайност около 4 часа.

Eau de cologne – съдържа 5 % ароматни масла и издържа от 2 до 3 часа.

Eau fraiche – съдържа 3 % ароматни масла и трае от 1 до 2 часа.

Пудрата съдържа 9 % ароматни масла.

Кремът съдържа 8 % ароматни масла.

Лосионът съдържа от 3 до 5 % ароматни масла.

Автор: Саша Маркова

Представяме Ви:

Как да се сдобием с перфектен бюст

Обект на желание, повод за спорове, най-вечният от които е малките или големите са по-хубави, повод и за драми, когато не са достатъчно стегнати и сексапилни, гърдите са възпявани от поети и сравняван...

Търсене на работа с летящ старт

Група психолози провеждаш интересен експеримент - заснемат със скрита камера събеседване за работа в някаква фирма. Първата минута интервюиращият мълчаливо изучава кандидата, след това започва да зада...

Грешките, които не трябва да допускате

Според психолозите няма на света шеф, който ще ви прости, без да изпита раздразнение и без да се настрои срещу вас, следните три неща: Излишен перфекционизъм Перфекциониските губят страшно м...

Лифтинг за красиво стареене

Рано или късно идва денят, когато заставайки срещу огледалото с ужас забелязвате първите бръчки. Трябва да преживеете новия етап от живота си философски, да не изпадате в паника. И просто да потърсите...

Начало