Козметични рецепти » Козметика и през нощта

 Козметика и през нощта

Вечер козметичните салони не работят и грижата за красотата е единствено в наши ръце. Но какво обикновено правим, когато имаме малко свободно време - гледаме телевизия, говорим по телефона, излежаваме се с книга в ръка. Тоест измъкваме се от отговорността към своето тяло. А то продължава да работи, дори когато спим. Особено натоварена е кожата, от която вечно искаме красота и свежест. Най-вече през лятото, пълно с много светлина, слънце и любов.

Защо точно през нощта

Да не забравяме най-важното - тогава кожата не спи, а се обновява и интензивно изгражда нови клетки. Изпълнява и още две важни задачи - изхвърля токсини, като подпомага бъбреците, и диша активно, допълвайки дейността на белия дроб. За да я облекчим, трябва да я почистим основно, да я подхраним навреме, да я снабдим с чист въздух, да не я обременяваме вечер с много течности или алкохол. Неслучайно повечето козметични дефекти - петънца, пъпки, се появяват сутрин. Това означава, че организмът не се е справил с токсините и ни го съобщава, за да вземем мерки. Кожата играе ролята на
огледало, отразяващо лошата хигиена на живот.
За да я съхраним в добро състояние, са нужни усилия - спорт, масажи, здравословно хранене (разделното е за предпочитане), редовно отстраняване на шлаките от организма, подходящи козметични продукти.

Лошите навици

• Да ядете късно вечер. Най-добре е да се вечеря леко 3-4 часа преди сън.
• Да поемате много течности, въпреки че малко вода или чаша билков чай няма да навредят никому.
• Да се стресирате преди сън. Откажете се от късните новини и филмите с насилие. Нервното напрежение нарушава клетъчния обмен.
• Да си правите епилация, дълбок пилинг, хидромасаж.

Полезните навици

• Нужни са ви положителни емоции - спокойна музика или отпускаща вана с ароматни соли и билки. Полежете във водата 20 минути - ще се почувствате отпочинали. Водата не бива да е гореща, защото разширява капилярите и ускорява сърдечния ритъм. Накрая се облейте под душа с хладка вода.
• Използвайте неутрален сапун или гел, гъба от растителен материал, пемза за краката, четка за гърба. След ваната разтрийте тялото с тоалетна ръкавица - кожата става по-нежна и тонизирана. Пилингът с твърди частици пък помага за премахване на мъртвите клетки. Прави се два пъти седмично.
• Подсушаването също е важно - сухата кожа се попива внимателно с хавлиена кърпа, а мазната по-добре оставете да изсъхне сама. След къпане задължително намазвайте тялото с овлажняващ продукт, съобразен с типа кожа. Втривайте с енергични движения, за да стимулирате кръвообращението. Лосионите и млеката се нанасят лесно - те са течни и попиват бързо. Много важно е да подберете подходящ крем за гърдите - там кожата е тънка, нежна и се отпуска лесно.

Обърнете внимание на лицето

То винаги е открито и подложено на въздействието на вятър, студ, топлина и светлина. Преди да заспим, нека се опитаме да премахнем вредите, нанесени на кожата през деня. Първата стъпка е отстраняването на грима и мазните секрети, за да не се появяват ко-медони, запушващи порите. За суха кожа се препоръчва тоалетно мляко, а за мазна - почистваща пяна или гел.
Нощните кремове са по-концентрирани от дневните - в тези часове възстановяването на клетките е по-активно. Нанасяйте овлажняващите и подхранващи кремове два часа преди лягане. За кожата около очите са предназначени специални продукти. Не използвайте мазни субстанции, за да не се събудите подпухнали.
Съвременната козметология има огромни възможнос ти, но за постигане на оптимален ефект е необходим индивидуален подход. Ако нечия кожа се нуждае само от овлажняване, то на друга са необходими активни подхранващи вещества. Затова първо се консултирайте с професионалист с какво точно да поддържате добрия си външен вид. Веднъж седмично посещавайте козметичен салон.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Петте начина да контролирате живота си

Формулирал ги е американският психолог Стивън Дауни, чиято книга със съвети за всекидневието вече три месеца е най-нашумелият бестселър зад океана. 1. Мислете позитивно. Ако дълбоко в себе ...

Минерална козметика

Докато поглъщате скъпоценната прозрачна течност на плажа в горещите ленти дни и утолявате жаждата си едва ли ви идва на ум, че освен лечебни свойства минералната вода може да се използва за козметика....

Цветът на косата – как да го постигнем

Всяка втора обитателка на планетата се боядисва, без да се притеснява за крайния резултат. По простата причина, че химическата индустрия днес е напреднала безкрайно много и предлаганите на пазара прод...

Най-добрите приятели на перфектната кожа

Безжизнен тен, видимо дехидратирани участъци на лицето и тялото, рано появили се бръчици - по тези признаци безпогрешно можем да разпознаем липсата на витамини. Реагираме ли веднага, ще се радваме отн...

Начало