Козметични рецепти » Необичайни трикове за разкрасяване

 Необичайни трикове за разкрасяване

Има безброй начини да извлечем още по-голяма полза за красотата си от познатите ни козметични продукти, стига да ги приложим не точно по начина, по който сме свикнали.

Руж върху клепачите

Ако внезапно си дадете сметка, че сенките ви за очи са свършили, запазете спокойствие. Нанесете коралов или розов руж върху целия подвижен клепач и ще видите, че ирисите ви ще изпъкнат още повече, а очите ще изглеждат огромни.

Крем вместо маска

Кожата ви е изключително суха, а нямате подръка готова хидратираща маска? Почистете идеално лицето и шията си и нанесете върху тях плътен слой от крема, който използвате. След половин час свалете излишъка с хартиена салфетка и се гримирайте.

Лак за коса върху веждите

Рошавите и не особено добре оформени вежди добиват идеална линия, ако се фиксират с лак за коса, напръскан върху четчица или върху навит на клечка памук. От вас се иска само да следвате посоката на разтежа на косъмчетата.

За идеални нокти

Не режете кожичките на ноктите си, а ги обработвайте със специални масла, забавящи растежа им. Същата работа ще ви свършат и малко крем за лице или балсам за разресване на косата, загрети за 5 секунди в микровълнова фурна.
За да заздравите ноктите си, топете ги в затоплен на водна баня зехтин. Когато станат прозрачни, това означава, че продуктът е проникнал напълно в тях. Отстранете излишъка, като натъркате ръцете си с разрязан на две лимон.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Козметиката – колко трае

Колко приятно (и полезно!) е да изхвърлиш всичко ненужно от дома си, без значение дали става дума за вещи, дрехи, козметика. Особено козметика, която може да ни навреди доста, използваме ли я, след ка...

За да се освободите от напрежението

1. Ако изпитвате необяснимо безпокойство. Заоблете пръстите на лявата си ръка и с палеца на дясната масажирайте точката, разположена в центъра на дланта - тя съответства на слънчевия сплит. 2. Ако в...

Тайните, които трябва да знаете

Дори дa мислим, че сме наясно с абсолютно всички начини за разкрасяване, винаги има нещо, което можем да научим от професионалистите в тази област. Професионалисти, чиято задача е да превръщат грознит...

Косата и слънцето

Допреди десетина години нежната половинка на човечеството се радваше на косата си, красиво изсветляла под лъчите на слънцето. Днес обаче всички знаем колко вредно е то за красотата ни, особено в комби...

Начало