Кулинарни рецепти » Мариновани гъби с целина и моркови

 Мариновани гъби с целина и моркови

Продукти:

• 2 кг гъби
• 4-5 резена целина
• 4-5 моркова
• 2 глави чесън
• 2 л вода
• 4 с.л. сол
• 2-3 г лимонена киселина

За марината:

• 2 л вода
• 1,5 ч.ч. оцет
• 15 зърна червен пипер
• 3 дафинови листа
• 1 връзка копър /магданоз/
• 6 зърна бахар

Начин на приготвяне:

Бланшираме гъбите в кипящата вода 15 мин. Отцеждаме. Пущаме целината за 3-4 мин в кипяща вода и след това я нарязваме на филийки.

Нарязваме изстиналите гъби и ги нареждаме в буркани, като след всеки ред поръсваме с наситнен копър /магданоз/ и слагаме скилидки чесън и филийки целина.

Заливаме пълните буркани с гореща марината от водата, оцета, солта и подправките. Затваряме и стерилизираме 70-90 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало