Кулинарни рецепти » Червени чушки с мед

 Червени чушки с мед

Продукти:

• 5 кг червена капия
• 500 мл оцет
• 100 г захар
• 50 г сол
• 100 мл олио
• 2 с. л. мед
• 2 дафинови листа
• 100 г чесън
• 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Възвираме саламура от оцета, захарта, солта, олиото, меда и дафиновите листа. Измиваме чушките, махаме семенната част и ги бланшираме по 5-6 във врящата саламура за 3-4 мин, така че да си променят равномерно цвета.

Редим ги в буркани, като помежду им ръсим ситно нарязан магданоз и нарязан на филийки обелен чесън. Заливаме с изстиналата саламура, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало