Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)
• гъби
• 2 с.л. оцет
• 1 с.л. олио
• 1/2 ч.л. сол
• 4-5 зърна черен пипер
• 1-2 зърна бахар
• 1/2 дафинов лист
Начин на приготвяне:
Пущаме почистените гъби във вряща вода, бланщираме 20 мин и след това ги изплакваме със студена вода.
Разпределяме ги в буркани, където предварително сме сложили подправките. Заливаме с вода, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...