Кулинарни рецепти » Туршия сарми /стерилизирана/

 Туршия сарми /стерилизирана/

Продукти:

• зеле
• патладжани
• пиперки
• моркови
• целина
• чесън
• магданоз
• люти чушлета

За маринатата: (на 1 л вода)

• 500 мл оцет
• 1 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. олио
• дафинови листа
• черен пипер, бахар

Начин на приготвяне:

Отделяме големите здрави листа на зелето. Попарваме ги във вряща леко подсолена вода. Патладжаните обелваме, нарязваме на кубчета и посоляваме. Когато пуснат горчивата си вода, ги запържваме в силно сгорещено олио. Запържваме и целите пиперки. Морковите и целината нарязваме по дължината на сламчици.

Завиваме сарми от зелето, като във всеки лист слагаме 1 пиперка, няколко парчета патладжан, скилидки чесън, пръчици от целина и моркови, 1 люта чушка (също изпържена или изпечена), стръкче магданоз. Нареждаме сармите в буркани.

Разбъркваме продуктите за маринатата и кипваме всичко, докато се разтвори солта. С изстиналата марината заливаме сармите и запечатваме бурканите. Стерилизираме 1 час.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало