Продукти:
• 2 кг камби
• 2 кг моркови
• 1 голяма бяла зелка
• 1 малка червена зелка
• 1 глава целина
• 200 г сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 и 1/2 ч.ч. оцет
• 1 и 1/2 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Изчистваме зеленчуците, нарязваме ги на ситно и ги объркваме.
Възвираме марината от изброените продукти и заливаме с нея зеленчуците, докато е още гореща.
Оставяме ги да престоят 9-10 часа, след което ги редим в разпределяме в бурканчета, наливаме маринатата, затваряме и стерилизираме 5 мин.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...