Кулинарни рецепти » Стерилизирани червени домати

 Стерилизирани червени домати

Продукти:

• 5 кг домати
• 2 глави лук
• 4-5 листа от целина
• сол


Отделяме половината домати, като избираме по-меките. Настъргваме ги и ги задушаваме на умерен огън заедно със ситно нарязаните лук и целина.

Измиваме целите домати и ги попарваме във вряла вода. После ги обелваме и ги нареждаме плътно в буркани.

Претриваме през цедка задушените домати, загряваме соса на огъня, посоляваме и го разливаме в напълнените буркани. Затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало