Продукти: (за 5 порции)
• 5-6 домата
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 2 моркова
• 3 картофа
• 1 парче целина
• 2 чушки от сурова туршия
• 1 к.ч. стерилизиран грах
• 1 к.ч. зелен боб от консерва
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1 с.л. разтопено краве масло
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Когато поомекне, наливаме 1 л гореща вода и засилваме огъня.
Щом водата заври слагаме нарязаните на кубчета картофи, моркови и целина, нарязаните на малки парченца чушки и обелените и настъргани домати. Прибавяме боба и граха, посоляваме на вкус и варим 30 мин на умерен огън.
Приготвяме застройка от леко препеченото брашно, киселото мляко и разбитите яйца и я сипваме в ястието.
Отстраняваме чорбата от огъня и я поръсваме с разтопеното масло и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...