Кулинарни рецепти » Зимна зеленчукова чорба

 Зимна зеленчукова чорба

Продукти: (за 5 порции)

• 5-6 домата
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 2 моркова
• 3 картофа
• 1 парче целина
• 2 чушки от сурова туршия
• 1 к.ч. стерилизиран грах
• 1 к.ч. зелен боб от консерва
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1 с.л. разтопено краве масло
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Когато поомекне, наливаме 1 л гореща вода и засилваме огъня.

Щом водата заври слагаме нарязаните на кубчета картофи, моркови и целина, нарязаните на малки парченца чушки и обелените и настъргани домати. Прибавяме боба и граха, посоляваме на вкус и варим 30 мин на умерен огън.

Приготвяме застройка от леко препеченото брашно, киселото мляко и разбитите яйца и я сипваме в ястието.

Отстраняваме чорбата от огъня и я поръсваме с разтопеното масло и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало