Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г млад зелен фасул
• 3-4 зелени чушки
• 2-3 глави лук
• 100 г ягорида
• 2-3 домата
• 4-5 с.л. олио
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула, посоляваме го и слагаме да се задушава в 1 к.ч. вода. Когато поомекне, прибавяме ситно нарязаните чушки и заливаме с 6-7 ч.ч. вряща вода.
Отделно запържваме в сгорещената мазнина ситно нарязания лук. Прибавяме обелените и ситно нарязани домати и също ги позапържваме. Поръсваме с червения пипер и ги изсипваме в чорбата.
След като чорбата се свари, отстраняваме от огъня и застройваме със счуканата ягорида, киселото мляко и разбитото яйце.
Преди сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...