Кулинарни рецепти » Чорба от сушени гъби

 Чорба от сушени гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 100 г сушени гъби
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 магданозен корен
• 1 к.ч. ориз
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• листа от целина
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме гъбите за 2-3 часа в 1,5 л гореща вода. Отцеждаме ги и ги нарязваме на ивички.

Посоляваме водата и я слагаме на огъня. Щом заври, прибавяме гъбите, ситно нарязания лук, настъргания морков и ситно нарязаните целина и магданозен корен. Щом зеленчуците омекнат, сипваме ориза.

Отделно запържваме брашното в сгорещеното олио. Сипваме го в чорбата и прибавяме обелените и настъргани домати.

Малко преди да отстраним от огъня поръсваме с червения пипер. Накрая подправяме с черен пипер и ситно настъргани листа от целина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало