Кулинарни рецепти » Топла агнешка пача

 Топла агнешка пача

Продукти: (за 4-5 порции)

• 400 г агнешко шкембе
• 2 агнешки крачета
• 2 яйца
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 скилидки чесън
• сокът от 1 лимон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме в тенджера агнешките крачета и шкембето заедно с маслото и ситно нарязания лук, заливаме със студена вода и варим на слаб огън, докато продуктите омекнат. Към края на варенето посоляваме на вкус.

Когато шкембето и крачетата се сварят ги изваждаме. Отделяме месото от крачетата, нарязваме го на ситно и го връщаме в бульона заедно с шкембето, което също сме нарязали на малки парченца.

Застройваме с яйцата, които сме разбили с лимоновия сок и подправяме със счукания чесън, червения и черния пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало