Продукти:
• 500 г агнешки чревца
• 5 с.л. мазнина
• 1 с.л. брашно
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 малка глава лук
• 1-2 домата от буркан или 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ориз
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
С помощта на пръчица обръщаме чревцата, посоляваме ги и измиваме обилно със студена вода. Сплитаме ги на сплитки, пускаме ги в студена вода и варим.
Прибавяме нарязаните моркови и целина. След сваряване на чревцата, ги изваждаме и нарязваме след като поизстинат.
Нарязания лук задушаваме в мазнината заедно с доматите, червения пипер и брашното и ги заливаме с горещата вода от чревцата, като добавяме и тях. При нужда доливаме с още гореща вода.
Пускаме ориза, варим още 15 минути и застройваме с разбитото с киселото мляко яйце. Поръсваме с магданоз, джоджен и черен пипер.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...