Продукти: (за 4 порции)
• 300 г коприва
• 4 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 3 яйца
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме копривата на ситно и я запържваме заедно с нарязания лук и брашното. Посоляваме и заливаме с 5-6 ч.ч. гореща вода. Варим на умерен огън.
Преди да свалим от огъня, добавяме млякото и нарязаните на дребни кубчета сварени яйца. Подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...