Кулинарни рецепти » Рибена супа с мляко

 Рибена супа с мляко

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г риба
• 1 глава лук
• 2-3 резена целина
• 1-2 моркова
• 1 корен пащърнак
• 1 с.л. краве масло
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 1/2ч.ч. прясно мляко
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Кипваме на огъня 5-6 ч.ч. подсолена вода и пускаме в нея едро нарязаните лук, целина, моркови и пащърнак. Варим 15 мин и прибавяме рибата. Когато рибата се свари, отделяме месото от костите и го слагаме в супник, а бульона прецеждаме.

Разбиваме маслото с брашното и доматеното пюре, разреждаме сместа с горещото мляко и я сипваме в бульона. Оставяме го да ври няколко минути на огъня, подправяме го с лимонов сок и го сипваме в супника при рибата. Поднасяме супата, поръсена с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало