Кулинарни рецепти » Лучена супа

 Лучена супа
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г лук
• 4 филии сух хляб
• 120 г швейцарско сирене
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 1,5 л месен бульон
• дафинов лист
• копър
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки кръгчета и го задушаваме в маслото до златист цвят. Добавяме брашното и след като порозовее, наливаме бульона. Опитваме на сол и подправяме с черния пипер и дафиновия лист.

Оставяме супата да ври 15 мин и отстраняваме дафиновия лист.

Нарязваме хляба на дребни хапки, запържваме ги и ги изсипваме в супника. Настъргваме върху тях сиренето и заливаме със супата. Захлупваме и изчакваме 5-6 мин да се разтопи сиренето.

Непосредствено преди да сервираме поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало