Кулинарни рецепти » Супа с грис и карфиол

 Супа с грис и карфиол

Продукти за 4 порции:

• 1 малка глава карфиол
• 3-4 с.л. краве масло или маргарин
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. грис
• лимонов сок
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в подсолена вода. Изваждаме и пасираме.

В маслото запържваме гриса до зачервяване, прибавяме бульона от варенето на карфиола и прясното мляко. Подправяме със сол, сипваме пасирания карфиол и ситно нарязания копър и слагаме на огъня за 10 мин.
Поръсваме с черен пипер и поднасяме супата с пържени хлебни кубчета.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало