Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г манатарки
• 2 моркова
• половин глава целина
• 1 корен от магданоз
• 1 корен от пащърнак
• 4 с.л. олио
• 1-2 картофа
• 2 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. кисело мляко
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на малки кубчета целината и морковите. Прибавяме ситно нарязаните корени от магданоз и пащърнак и задушаваме сместа в 2 с.л. олио. Посоляваме и наливаме 1 л гореща вода. Прибавяме гъбите, нарязани на малки парченца, и варим на умерен огън.
След 20 мин слагаме нарязаните на малки кубчета картофи, а след още 15 мин – обелените и настъргани домати.
Отделно правим запръжка от останалото олио и леко препеченото брашно. Разреждаме запръжката с малко вода и на тънка струйка я прибавяме към чорбата.
Прибавяме и застройката, която сме приготвили от млякото и разбитото яйце. Варим още 5-6 и отстраняваме от огъня. Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...